I en digital era är ingenting egentligen långt bort. Eller, så blir snarare de förväntade avstånden längre. För när allting bara är ett klick bort, så känns 20 minuter till gymmet som alldeles för lång tid. Så verkar det i alla fall vara om man får tro de senaste undersökningarna om vad folk vill ha på sin BRF.

En benpress är inte värd en lång promenad. Tvärtom förväntar vi oss allt mer att gymmet ska vara nära oss, och är det inte öppet dygnet runt ratar vi det och väljer ett annat. För om svenskarna får välja vad som är viktigast i en BRF, så är det inte låg månadskostnad som står högst på agendan. Istället är det solceller – och gym.

Gymmet ska vara tidseffektivt

Förmodligen handlar längtan efter BRF-gymmet om vårt tids kanske största ödesfråga: tiden. För tid är något som är dyrt idag. Den ökade e-handeln med alla hemklickade varor är en tydlig indikation på att vi vill spara så mycket tid vi kan. Ska vi behöva anpassa oss efter att gymmet ska ha personal, och därmed inte kan vara öppet 24/7? Nej, många av oss vill kunna gå till gymmet spontant när det passar oss bäst.

Inte helt förvånande kommer också en pool högt på listan av vad svenskarna vill ha nära hemmet. Garage- och parkeringsplatser kommer först på tredje plats. På fjärde plats kommer övervakningskameror för att minska antalet inbrott, och på femte plats prioriterar vi säkra grindar för att hålla obehörigt folk borta. Och nog är det så, att om man installerat både gym och pool, så kommer värdet öka på bostadsrätten, och det är förstås ett gemensamt intresse för alla som tagit höga bolån för att få bo där.

Läs hela artikeln här i expressen.se.