Träna för att hitta mer balans. Så låter det ofta i olika artiklar. Men vad är egentligen balans? Balans handlar om att det inte sker en diskrepans mellan ens mentala och fysiska hälsa. Det handlar om viljan att ta sig ut och träna, och samtidigt orka och se ett bra syfte med det. Det handlar om att äta bra och sova bra. Att känna sig i form, redo för utmaningar.

Det är hälsoskadligt att inte träna – det är hälsofarligt att träna för mycket. Det är inte bra att äta ohälsosamt, men en allt för stor fixering vid hälsosam mat är inte heller bra. Balans handlar om att hitta något som funkar för en. Balans handlar om att lyssna på sig själv och sin kropp och inte kräva mer än vad kroppen klarar av. Det handlar om att hitta det man mår bra av och gillar. http://www.vitaelabkosttillskott.se/ är ett kosttillskott som består av en noga balanserad uppsättning vitaminer och mineraler, för att kroppen ska hitta en balans i de näringsämnen den behöver för att må bra på daglig basis.

Balans mellan hälsa och kost

För att kroppen ska kunna ta till sig av näringsämnen på ett bra sätt behöver den träning. Men det är också vice versa; för att kroppen ska kunna ta till sig av sin träning och må bra av den, behöver den vitaminer och mineraler. Den behöver helt enkelt det nödvändiga bränsle som krävs för ett aktivt liv. De som tränar men äter för lite får förtvinade muskler och det kan leda till fler allvarliga problem.

Balans kan också vara vårt sinne. Det vill säga, den funktion i kroppen som gör att vi inte ramlar. Träning innebär att man utan att tänka på det (om man inte gör det medvetet) tränar sin balans, vilket i sin tur minskar risken för fallolyckor. Många människor upplever att de får bra hjälp av kosttillskotten, som gör att de orkar sig ut på träningen. Tillskotten kan nämligen vara det som får kroppen att orka komma igång igen, att hitta balansen. Läs om Lena som fick hjälp med träningen tack vare kosttillskott. I valet av kosttillskott är det viktigt att det är välbeprövade ingredienser, så välj ett kosttillskott som är väletablerat och känt för dig sen tidigare. Läs mer om vad du ska undvika i Aftonbladet.