Det finns massor av olika sporter att välja på när man ska börja träna, men det viktigaste för vilken träning man än håller på med är att det finns ordentliga redskap och ordentlig utrustning att tillgå när man ska utöva sin sport – men man ska inte glömma vikten av sina kläder heller, det är något som både OS-veteraner och OS-nykomligar blivit väl varse om.

Nordic Sport är en av nordens största leverantörer av sportutrustning och är bland annat leverantör för nästa års European Athletics Indoor Championships inom friidrott som kommer gå av stapeln i Glasgow, England. Men det är inte den enda sportutrustningen som de erbjuder. Hos leverantören finns även sportkläder för olika sorters sporter, men också:

  • Innebandyutrustning
  • Fotbollsutrustning
  • Ishockeyutrustning, såsom hockeysargar
  • Bandyutrustning
  • Resultattavlor

OS-deltagarnas sportkläder som gått sönder

Just när det kommer till utrustning är det viktigt att man väljer rätt annars kan det gå fel, oavsett vilken sport det är man ägnar sig åt. Men det är inte bara vanliga redskap och utrustning som är viktiga att de håller ihop, även sportkläderna är viktiga. Speciellt när ens viktigaste utrustning är sina kläder. Det är något som Therese Alshammar nog tagit åt sig av sedan OS år 2008 då hon kom på sjätte plats på grund av sin baddräkt som sprack. Numera är hon säkerligen mer om sig och kring sig med vart hon köper sin viktigaste utrustning, kort sagt. Samma är det säkerligen för OS-debuten Yura Min. I årets OS spräcktes nämligen hennes dräkt mitt på isen under pågående konståkningsgren och tittarna var nära på att få ett riktig nakenchock. Till Detroit Free Press säger hon att en krok baktill på klädsel släppte och att det gjorde att hon var livrädd under hela åkningen att hennes dräkt skulle åka av – vilket den som tur är inte gjorde, men precis som Alshammar kommer nog även hon att se över vart hon beställer sina sportprodukter från i framtiden.